Hopp til hovedinnhold

Litterære romanser er ikke lenger guilty pleasures

6. januar 2023

Beth O’Leary (forfatter): “In a world where everything feels unstable, there is something so comforting about knowing the ending before you even start.”

Litterære romanser er ikke lenger guilty pleasures, sier Klassekampen 4. januar, og siterer en artikkel fra The Guardian.

Emily Henry er forfatter av romaner i denne sjangeren, og mener at de usikre tidene vi har opplevd de siste åra har bidratt til økningen i antall utgivelser.

Tastatur med hjertetast

Dersom du er engstelig og redd, er det ei gave å kunne plukke opp ei bok som du vet vil ende godt, sier Henry. I Storbritannia er salget av litterære romanser på sitt høyeste nivå siden 2012, og når vi ser på antall registrerte utgivelser innen romantikk og feelgood i Mentor, ser vi også ei markert økning de siste fem åra:

2018: 120

2019: 183

2020: 220

2021: 263

2022: 381

I Norge har vi i tillegg et stort antall utgivelser innen romantisk serielitteratur som kommer i tillegg til disse tallene.

Romantisk litteratur

Ved starten av 2023 er det allerede registrert 90 nye utgivelser som kommer i løpet av våren, både som papir, e-bok og lydbok, inkludert den omtalte Emily Henry, som kommer på norsk for første gang i vår.

Hjerte bok