Hopp til hovedinnhold

Vi inviterer til metadatakurs for forlagsfolk

19. oktober 2022

Er du ny i forlaget eller bokbransjen? Jobber du med salg, logistikk, markedsføring eller i redaksjonen? Uansett vil du ha stort utbytte av å lære mer om metadata, hvordan alle i bokbransjen bruker og trenger metadata og hvordan metadata påvirker salget av bøker.

Denne gangen er vi glad for å kunne invitere til vårt nye tilholdssted Rebel. Kurset holdes 16. november fra kl. 09.00 til ca kl. 13.00. Vi avslutter med lunsjbuffet i Rebels fantastiske kantine Hangout.

Kursets innhold:

Metadataflyt: Grunnleggende om metadata og metadataflyt. Vi snakker om ulike typer metadata, hvordan gode metadata skapes, om de ulike aktørene som bruker metadataene og hva de bruker de til og hvordan de påvirker salg av bøker.

Bruk av metadata for forlag: Vi gir en introduksjon til ISBN, forklarer hvorfor utforming av tittelside og kolofon i bøkene har betydning for hvilken informasjon som blir registrert og ser på hvilket regelverk som ligger til grunn for metadataregistrering. Vi snakker også om artikkelregistrering og oppmelding av bøker til Bokbasen samt registrering av markedsføringsinformasjon. Vi informerer også om de nye rutinene for levering og opplasting av trykkunderlag.

Thema: Vi snakker om klassifikasjonssystemet Thema. Hva er Thema, hvordan er emnekategoriene i Thema bygget opp, fordelene med å bruke Thema og klassifikasjon etter Thema.

E-bok og lydbok: Vi går gjennom rutinene for hvordan man melder opp e- og lydbøker til Bokbasen, tips og triks til hva man må være obs på når man skal registrere e- og lydbøker og litt om aktuelle metadata for e- og lydbøker, som for eksempel informasjon tilpasset ulike salgskanaler; lisensbetingelser for utlånslisenser til bibliotek og hvordan gi tilgang til strømmetjenester.

Meld deg på og tips gjerne kolleger du tror kan ha nytte av kurset.


Påmelding:

Pris inkludert lunsj koster kr 500, men bestiller du innen 1. november koster det kun kr 350. Det er et begrenset antall plasser.

Klikk her for å melde deg på

Tid og sted:

16. november kl 09.00 – 13.00
Rebel i Universitetsgata 2, Oslo (Oppmøte i lobbyen. Vi møter deg der)

Velkommen!