Hopp til hovedinnhold

Endre metadata

1

Endre metadata om bøker

For å endre metadata på en utgivelse som allerede er registrert logger du først inn i Mentor via www.boknett.no med ditt brukernavn og passord. I oversikten over alle forlagets utgivelser klikker du på blyantikonet til høyre for boka du ønsker å redigere, og velger ønsket skjema.

Merk at når boken er ferdig katalogisert av våre bibliotekarer er det kun feltene pris, status, omslagsbilde, forlagets omtale og markedsføringsfeltene som kan endres i etterkant.

2

Hurtig endring av noen typer metadata

I menyen finner du snarveier for å legge til eller endre informasjonen for Pris, Forlagets omtale, Omslagsbilde, Statusmelding og Markedsføringselementer.

Mentor oppdateres i løpet av et par minutter etter at endringen er lagret, men for omslagsbilder kan dette ta inntil 30 minutter.

3

Endringer av andre typer metadata

Andre endringer enn de som er nevnt over må gjøres i det fulle skjemaet som gjenfinnes under Endre metadata. Disse endringene går gjennom en kontroll av våre bibliotekarer og vil derfor ta litt lenger tid. Vi anbefaler å sende e-post til katalog@bokbasen.no hvis det haster.

NB! Hvis du skal sette en e-bok eller nedlastbar lydbok i salg (publisere) eller til utsolgt (avpublisere) må du gjøre dette under e-bokadministrasjon/lydbokadministrasjon og IKKE via Endre status.

4

Metadata utgiver ikke kan endre selv

Noen felter må endres av våre bibliotekarer og kan ikke oppdateres av utgiver selv. Dette gjelder distributørkode og ISBN-nummer.

Distributørkode: Det er viktig at denne er korrekt for at ordre fra bokhandelen skal sendes til rett sted.

ISBN: Har du registrert en bok med feil ISBN må den registreres på nytt og den gamle eventuelt slettes.

For å endre disse kan du sende en e-post til katalog@bokbasen.no eller ringe 23 35 89 50.