Hopp til hovedinnhold

Få tilgang til å selge e-bøker og lydbøker fra forlagene

1

E-bøker og lydbøker fra alle norske forlag

Bokbasen er distributør av e-bøker og nedlastbare lydbøker for norske forlag. Vi distribuerer digitale bøker på vegne av rundt 200 forlag med nesten 30.000 e-bøker og 19.000 lydbøker tilgjengelig. Utvalget spenner fra helt nye utgivelser til gamle klassikere som har får nytt liv som e-bok eller lydbok. Basen utvides daglig med nye forlag og bøker.

Utvalget inkluderer også e-bøker og lydbøker fra internasjonale forlag som Hachette og Pottermore, og i dag tilbyr vi ca 50.000 internasjonale titler som i all hovedsak er på engelsk.

Distribusjonsløsningen baserer seg på kjente standarder som gir stor fleksibilitet for sluttkunden til å velge på hva, hvor og hvordan bøkene skal leses eller lyttes til.

Bokbasens løsning inkluderer en unik bokhylle (Bokskya) som samler kundens bøker uavhengig av hvor den er kjøpt (stykksalg). Det betyr at kunden enkelt kan ta med seg alle sine bøker fra en lese-/lytteapp til en annen og bytte lesebrett eller annen leseenhet uten å være redd for å miste noen av bøkene sine.

Nettforhandler, strømmetjenester og bibliotek som ønsker å tilby e-bøker og lydbøker kan knytte seg til vår Digitale Distribusjonssentral (DDS) og tilby hele utvalget til sine kunder.

2

Tjenestene til forhandler inkluderer:

Oversikt over tilgjengelige titler (inventory).
Tilgang til API for henting av informasjon om alle tilgjengelige bøker i basen i OPDS-format (data-feed) avhengig av type forhandler (stykksalg, strømming, salg av utlånslisenser).

Tilgang til å selge nedlastbare bøker (fulfillments)
Når kunden har gjort et kjøp aktiveres tilgang til boka for kunden med den kopibeskyttelsen (DRM) forlaget har valgt for boka.

Bokskya IDM (stykksalg)
Bokskya IDM består av tjenester for å opprette og administrere Bokskya brukerkontoer. En Bokskya ID er kundens unike ID, uavhengig av bokhandel. ID-en genereres ved hjelp av epostadressen.

Bokskya Bokhylle (stykksalg)
Samler kundens kjøp av e-bøker/lydbøker i en bokhylle på tvers av butikker. Gir kunden tilgang til alle sine bøker uavhengig av hvilken app eller lesebrett som benyttes. Gjelder apper og lesebrett som støtter Bokskya.

3

Dokumentasjon.

Dokumentasjon for å integrere mot DDS finnes her: Teknisk dokumentasjon

4

Avtaler

Forhandlere som ønsker å tilby e-bøker og lydbøker må inngå avtale med Bokbasen om metadata og tilgang til Digital distribusjon. Ønsker man tilgang til å selge internasjonale e-bøker må en tilleggsavtale inngås. Ønsker du å få avtale tilsendt send en henvendelse til post@bokbasen.no

Salgsbetingelser for kjøp, strømming eller utlån av bøkene avtales direkte mellom forlag og den enkelte forhandler.