Hopp til hovedinnhold

Distribusjon av bøker

1

Tegne avtale med Bokbasen om videreformidling av ordre

Med denne løsningen er forlagets titler bestillbare gjennom Mentor, i nettbutikk og gjennom bokhandelens egne bestillingssystemer. Ordre blir videreformidlet fra bokhandel via Bokbasen til forlagets e-postadresse. Det er forlaget selv som distribuerer bøkene og fakturer bokhandelen for kjøpet. Distribuerer man bøkene selv er det forlaget som har ansvar for å registrere og oppdatere informasjon om utgivelsene i Mentor

2

Tegne avtale med en distribusjonssentral


Med denne løsningen vil forlagets titler være bestillbare gjennom Mentor, i nettbutikk og gjennom bokhandelens egne bestillingssystemer. Ordre videreformidles til distribusjonssentralen som tar seg av distribusjon og fakturering. Bruker man en distribusjonssentral er det hos sentralene forlaget legger inn grunnleggende informasjon om utgivelsene, mens markedsføringsinformasjon som omslagsbilde og omtale legges inn i Mentor. Forlagssentralen, Sentraldistribusjon og Fagbokforlaget er de største distribusjonssentralene.

3


E-bøker og nedlastbare lydbøker

Bokbasen tilbyr distribusjon av e-bøker og lydbøker (digital distribusjon). Med denne løsningen vil forlagets e-bøker/nedlastbare lydbøker være tilgjengelige for

  • salg til sluttkunde hos tilknyttede nettforhandlere (se bokskya.no). Bokbasen rapporterer salg til forlaget som selv står for fakturering av nettforhandlerne. Tjenesten inkluderer kopibeskyttelse.
  • abonnementstjenester (strømming). Bokbasen rapporterer antall lesinger i abonnementstjenesten til forlaget som selv står for fakturering av abonnementstjenesten.
  • salg av utlånslisener til bibliotek på direktesalgsplattformen Allbok Bibliotek og gjennom andre forhandlere av biblioteklisenser.

Du bestiller denne tjenesten i Utgiveravtalen.