Slik registrerer du en bok

1

Slik registrerer du en bok hvis forlaget bruker distributør

Forlag som distribuerer gjennom distribusjonssentral (Forlagssentralen eller Sentraldistribusjon) skal registrere og oppdatere informasjon om sine utgivelser via sentralen. Informasjon om utgivelsene vil deretter bli automatisk overført fra distribusjonssentralen til Bokbasen og gjort tilgjengelig i Mentor. Kontakt din distributør for mer informasjon.

Når informasjonen om boka er på plass i Mentor (etter ca en time) så fyller dere på med den informasjonen som ikke kan legges inn hos sentralen. Dette er forsidebilde, forlagets omtale av boka, thema-koder (emneord) og eventuell markedsinformasjon som lenker til bla-i-boka, sitat fra anmeldelser etc.

Logg på Mentor med mottatt brukernavn og passord. Søk fram boka via søkefeltet eller finn den under Artikler på forsiden. Klikk på blyanten til høyre for boka og velg f.eks endre omslagsbilde for å legge til bilde.

Mer detaljert veiledning finnes skriftlig og som video på hjelpesidene til Mentor. Hjelpesidene er alltid tilgjengelig øverst på siden.

2

Slik registrerer du en bok hvis forlaget distribuerer selv

Forlag som distribuerer bøkene sine selv skal registrere og oppdatere all informasjon om sine utgivelser i Mentors registreringsskjema.

Logg på Mentor med mottatt brukernavn og passord og velg Legg til artikkel på forsiden.

Detaljert veiledning finnes skriftlig og som video på hjelpesidene til Mentor. Hjelpesidene er alltid tilgjengelig øverst på siden.

3

Merk at!

I Bokbasen kan man også registrere varer som puslespill, kalendre, almanakker, notatbøker, artikler som hører til en bok (pennal, matboks, bamse etc.). Ofte bruker vi derfor samlebegrep som Artikkel om både bøker og andre produkter i våre skjemaer og veiledningstekster.